شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
خبر گزاری حوزه

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: داشتن رویکرد قدرت محور، اقتصاد محور،‌ رویکرد و تکیه بر اشتراکات فرهنگی کشورهای اسلامی از جمله مهم‌ترین راهکار‌های برون رفت از بحران‌ در کشورهای می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمد ستوده آرانی در نشست تخصصی جایگاه جهان اسلام و جمهوری اسلامی ایران در تحول هندسه قدرت جهانی که از سوی مطالعات سیاسی حوزه و با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملی در قم برگزار شد، گفت:‌ منظور از جایگاه جهان اسلام در هندسه قدرت جهانی، جنبه فرهنگی است.

وی، در تبیین معانی تعابیر مشکل و بحران، ابراز داشت: به وضعیتی که از نگاه جامعه، نا مطلوب بوده و تلاش می‌شود با امکانات معلومی در جامعه، در آن تغییر ایجاد شود،‌ وضعیت مشکل گفته می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: وضعیت بحرانی، وضعیتی حاد و تیره است که روش‌ها و ساز و کارهای مناسب برای شناخت و امکانات لازم برای مقابله با آن در دست نباشد.

وی با بیان این که اگر بخواهیم شرایط امروزی  جهان اسلام را شرایطی بحرانی در نظر بگیریم باید میزان غافل‌گیری، زمان و سرعت این بحران در نظر گرفته شود، ادامه داد: در 200 سال گذشته به ویژه در چند دهه اخیر غافل‌گیری، زمان و سرعت بحران وجود داشته است.

ستوده با اشاره به این که در ادبیات بحران،‌ بحران‌های هویت، مشروعیت،‌ توزیع، مشارکت و نفوذ تعریف می‌شود، ادامه داد: از جمله مهم‌ترین چالش‌های پیش روی دولت‌هایی که در چند سده اخیر در کشورهای اسلامی شکل گرفته‌اند،‌ بحران هویت است که شامل بحران ملی، قومی و مذهبی می‌گردد.

وی تصریح کرد: تا کنون کشورهای اسلامی نتوانسته‌اند این بحران را حل نمایند و راه حل‌هایی که در این عرصه پیش گرفته‌اند، محدود کردن صدای مخالفان یا سرکوب نظامی بوده است.

عضو هیئت مدیره انجمن مطالعات سیاسی حوزه در تبیین دلایل استمرار بحران‌ها در جوامع  اسلامی، گفت:‌  استمرار ساختارهای کهنه سیاسی، ‌فرهنگی، ‌اقتصادی و...، ناتوانی حکومت‌ها در پاسخ دادن به نیازهای جوامع،‌ مقابله با الگوی مطلوب منطقه‌ای و جهانی،‌ دخالت دولت‌های بزرگ و طرح‌ریزی قدرت‌های بزرگ برای چرخش فرهنگی قدرت در جهان اسلام از جمله مهم‌ترین دلایل استمرار بحران‌ها در جوامع اسلامی می‌باشد.

وی با اشاره به تلاش همه جانبه غرب در چرخش فرهنگی در کشورهای اسلامی، یادآور شد: این تلاش‌ها با گسترش آموزش زبان انگلیسی، تهیه کتب آموزشی، کنترل وسایل ارتباط جمعی، حقوق زنان و فمنیسم و... نمود داشته است.

ستوده همچنین به تبیین راه‌حل‌های برون‌‌رفت کشورهای اسلامی از بحران‌ها اشاره کرد و گفت: داشتن رویکرد قدرت محور، اقتصاد محور،‌ رویکرد ارتباطی کشورهای اسلامی، رویکرد امنیتی و رویکرد فرهنگی و تکیه بر اشتراکات فرهنگی کشورهای اسلامی از جمله مهم‌ترین راهکار‌های برون رفت از بحران‌ در کشورهای اسلامی می‌باشد.

وی در ادامه به نقش پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ارائه الگوی حکومتی جدید برای کشورهای اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت:‌ با پیروزی انقلاب اسلامی و تبیین گفتمان امام خمینی(ره) که اسلام ناب را به جهانیان معرفی کرد؛ الگوی کاملی در پیش روی جهانیان از حکومت اسلامی ارائه داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در پایان افزود: امام خمینی(ره) بر صدور انقلاب به سراسر جهان تأکید داشت و مهمترین رویکرد این مطالبه، عرضه داشته‌های فرهنگی به جهانیان است.

انتهای پیام// 15/ 313

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha